Hajdúhadház hírei

2019.03.09. 09:50

A ti jövőtök a cél!

Hajdúhadház - Az útjukat kívánják egyengetni, hogy hasznos tagjaivá válhassanak a társadalomnak.

Hajdúhadház - Az útjukat kívánják egyengetni, hogy hasznos tagjaivá válhassanak a társadalomnak.

Zenével és énekkel várták az államtitkárt a hajdúhadházi Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola növendékei pénteken. Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára azzal a jó hírrel érkezett a városba, hogy szeptembertől az intézmény hetedik és nyolcadik osztályos diákjai is részt vehetnek a Tanítsunk Magyarországért mentorprogramban.

A mozgalom célja egyetemistákat küldeni olyan kistelepülésekre – nehéz sorsú településekre, ahogyan az államtitkár fogalmazott –, ahol igénylik a pályaválasztás előtt álló tanulók egy tapasztaltabb társuk iránymutatását azzal kapcsolatosan, hogy merre menjenek tovább, és milyen lehetőségek állnak előttük.

Tóth Lajos Árpád tankerületi igazgató azt emelte ki, hogy bizonyára szeretnének büszkék lenni arra, hol tanultak, amikor majd a társadalom hasznos tagjaivá válnak. „Jövetelünk célja a ti jövőtök!” – fogalmazott.

A 2012-ben két intézményből összevont iskola közössége előtt Lakatos Sándor egykori hadházi diák is motivációs beszédet tartott; felvázolta, hogyan lett egy szegény sorsú roma kisdiákból sikeres vállalkozó. Jó kocsi, szép feleség és részvények a tőzsdén: ez a látszat. Ami pedig mögötte van, álmok, alázat, ambíció és állhatatosság.

– És sok-sok tanulás, mert elárulom a titkot: a megálmodott sikerhez a tanulás révén vezetett az utam – emelte ki. – Kezdjetek el álmodni, olvassatok sokat, tűzzetek ki álomszerű célokat, és örüljetek, mert sok felnőtt szeretne nektek segíteni! – mondta Lakatos Sándor. Hozzátette, a diákok feltétlenül mozduljanak ki, lássanak világot, tanuljanak idegen nyelveket. A papíriparban tevékenykedő vállalkozó nemrég a harmadik diplomáját vehette át, s úgy döntött, szeretne visszaadni a városnak valamit abból, amit ő egykor ott kapott.

- Barak Beáta -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!