Őszidős anyák napja Hajdúdorogon

Akt.:
Őszidős anyák napja Hajdúdorogon
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Csütörtök délután gyűltek össze az Őszidő Kulturális Egyesület örökifjú tagjai a művelődési ház kiállító termében, hogy az elmúlt esztendők hagyományait követve, anyák napja alkalmából közös ünnepléssel köszöntsék az egyesület édesanyáit, nagymamáit.

Az ünnepségen Csige Tamás polgármester köszöntőjében elmondta, hogy minden gyermek szívének legszebb ünnepe az anyák napja. Az édesanyák a társadalom legkisebb egységét, a családot fogják össze, ugyanakkor közösségformáló erőként is jelen vannak a hétköznapokban.

Dalanics Zoltán hajdúdorogi parókus ünnepi beszédében úgy fogalmazott: Az élet alapja az anyák és apák imádsága. Annak a nemzetnek van jövője, ahol sok-sok édesanya imádkozik, hogy gyermekeik boldogan tudjanak élni és felnőttként ők maguk is áldozatot hozó édesanyákká válhassanak.

A parókusi áldást követően az őszidősök legfiatalabb tagja, Papp Nikolett Dsida Jenő: Hálaadás című versével csalt örömkönnyeket a megjelentek arcára, míg zenei aláfestésként a Móra iskola növendékeinek citerajátéka csendült fel.

A megható sorokat követően a település vezetője és Dalanics Zoltán közösen nyújtották át a szeretet és megbecsülés virágait az édesanyák, nagymamák részére.

– Miska Andrea –Hajdúdorog.
HAON.HU


hirdetés