Alaposan megtépázta a szél Hajdú-Bihar megyét

Illusztráció
Illusztráció
Hajdú-Bihar – A Kossuth utcán egy leszakadt faág miatt nem tudtak kijönni lakásukból az ott lakók, Hajdúböszörményben pedig hatméteres fa dőlt ki szombaton. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Szombat hajnalban villanyoszlopnak hajtott egy személygépkocsi Hajdúhadházon, a Kinizsi utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű feszültségmentesítését.

Reggel Debrecenben, a Varga utcában egy tizenöt méter magas akácfa ágai letörtek, és megrongálták egy társasház tetőrészét. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Újlétán, a Csárda pusztában egyhektáros területen a száraz gaz lángolt tegnap kora délután. A létavértesi önkormányzati tűzoltók megfékezték a lángokat, majd az elektromos vezetékek közelében található nagy akácfákat kivágták, mivel azok rövidzárlatot idéztek elő az áramszolgáltató szakemberei szerint.

Szombat délután több kidőlt fához, lehasadt faágakhoz vonultak a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók. Debrecenben a Lakatos utcában egy nyolcméteres fa egyik ága hasadt le a szomszédos ház kerítésére. Az Ibolya és a Dózsa György utca kereszteződésében egy faág a gyalogos- és a közúti forgalmat akadályozta, de a Kincseshegy utcába is hasonló eset miatt vonultak a tűzoltók. A Kossuth utcában pedig a leszakadt faág esett egy lakás ajtaja elé, ahonnan az ott lakók nem tudtak kijönni. A debreceni Vámospércsi úton kerékpárútra dőlt egy fa, a Budai Ézsaiás utcában villanyvezetékre szakadt egy fa, az Árnika utcában pedig egy fűzfa kerítésre borult.

Hajdúszoboszlón, a Damjanich utcában egy húszméteres platánfa nyolc méteren hasadt ketté, a közeli házakat és a gyalogos forgalmat veszélyeztette. Hajdúböszörményben, a Weszprémy Gáspár utcában hatméteres fa dőlt ki, Balmazújvárosban, a Debreceni utca elején egy japánakác ága hasadt le, amely egy személyautóra esett, a beavatkozás idejére a fél útpályát lezárták. Debrecenben még a Budai Nagy Antal utcában, az István úton, a Gomba utcában és a Hajó utcában kellett a tűzoltóknak vonulniuk a szél miatt megtépázott fákhoz, leszakadt faágakhoz. A műszaki beavatkozások nagyrészt gépezetes és kihúzós létrán át történtek, kéziszerszámok és motoros láncfűrész segítségével.

Hajdúdorog külterületén a 3502-es számú úton egy autó az árokba hajtott szombat délután. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a mentőszolgálat pedig kórházba szállította a személygépkocsi két sérültét.

Két tűzesethez is vonultak tegnap késő délután a debreceni tűzoltók. A Nádirigó utcában ötven négyzetméteren a száraz gaz égett, a Serház utcában pedig tíz négyzetméteres kukatárolóban nyolc kuka és annak tartalma lángolt. A tűzoltók mindkét esetet egy-egy vízsugárral számolták fel.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Illusztráció
Hajdú-Bihar - Ezen kívül tűzesetekhez és balesetekhez kellett vonulniuk pénteken a hajdú-bihari tűzoltóknak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől. Péntek reggel faág hasadt személygépkocsira Debrecenben, a Babits Mihály utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók az ágat motoros láncfűrésszel távol...Hajdúdorog.
HAON.HU


hirdetés