Hajdúdorog hírei

2018.09.10. 18:34

Csapatépítés, egymás segítése, paprikaszedés

Hajdúdorog - A Móra iskola felső tagozatos tanulói vették birtokba az önkormányzat paprikaföldjét a minap.

Hajdúdorog - A Móra iskola felső tagozatos tanulói vették birtokba az önkormányzat paprikaföldjét a minap.

A közel egy hektárnyi területen kétszáz diák szorgoskodott, hogy az idei fűszerpaprika-termést betakarítsa. Az előző évek hagyományai szerint idén is verseny folyik a legjobb paprikaszedő osztály címért, a nyertes diákokat – amellett, hogy az önkormányzat pénzzel jutalmazza a leszedett mennyiséget – külön meglepetés is várja. A tavalyi nyertes 7.a osztály csapata hét mázsányi paprikát aratott le, így a cél ez évben sem lehetett más, mint a többi osztályt maga mögé utasítva felállni a dobogó legfelsőbb fokára. Természetesen a többi osztály sem távozik üres kézzel, hiszen a leszedett paprikáért járó összeg az osztályközösségek vagyonát gyarapítja. Nem csoda tehát, hogy nagy versengés szemtanúi lehettünk ezen a verőfényes délutánon.

Fotó: Miska Andrea

Nagy Ilona intézményvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a 2018-as csapatépítő tréning az Egy célért dolgozunk! mottó jegyében zajlik. A cél igen nemes, a munkára nevelés mellett egymás segítése és a közösségépítés.

- Miska Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!