Tagadta a felelősségét a cserbenhagyó

Akt.:
Tagadta a felelősségét a cserbenhagyó
© Fotó: police.hu
Debrecen, Hajdúböszörmény – Kerékpárost gázolt, majd elhajtott a helyszínről egy férfi Hajdúböszörményben. Amikor felelősségre vonták, először tagadott a rendőröknek.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 42 éves férfival szemben.

A férfi 2017. december 29-én 16 óra 30 perc körül Hajdúböszörményben, a Dorogi utcában közlekedett az általa vezetett gépkocsival, amikor hátulról nekiütközött egy kerékpárosnak. A baleset során a biciklis elesett és megsérült. A járművezető az ütközés után nem nyújtott segítséget, elhajtott a helyszínről.

A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a gépkocsit és annak sofőrjét, akit kihallgattak. A debreceni férfi először azt mondta, hogy ellopták a gépkocsiját, és egy ismeretlen okozhatta azzal a balesetet. Később azonban beismerő vallomást tett és elismerte, hogy a járművezetés előtt alkoholt fogyasztott.

A rendőrök 2018. április 12-én vádemelési javaslattal fejezték be a K. Istvánnal szemben folytatott nyomozást, amelynek iratait megküldték az illetékes járási ügyészségnek, ahol feljelentést tettek a férfival szemben hamis tanúzás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

– police.hu –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés