Mesterek és tanítványaik Hajdúböszörményben

Mesterek és tanítványaik Hajdúböszörményben
© Fotó: unideb.hu
Debrecen, Hajdúböszörmény – A végzős óvodapedagógus hallgatók és mentoraik is hasznos tapasztalatokat szereztek a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán rendezett szerdai mentorkonferencián.

Összesen 59 harmadéves nappali tagozatos óvodapedagógus hallgató kezdi meg nyolchetes külső szakmai gyakorlatát március 26-án. Idén 36 óvodában várják a jelölteket elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében.

Erre az alkalomra minden évben tanácskozást szervez a Debreceni Egyetem hajdúböszörményi kara, melyen a végzős hallgatók személyesen találkozhatnak leendő segítőjükkel. Az Óvodapedagógus Mentorkonferencián az aktuális elméleti kérdések mellett a folyamatosan korszerűsödő képzési gyakorlatot is megismerhették a már gyakorló és a leendő óvodapedagógusok.

A rendezvényen a mentorok és a hallgatók betekinthettek a gyakorló óvodában folyó képzési tevékenységbe, majd a látottakat csoportos megbeszélésen elemezték, értékelték. A hospitálást követő plenáris ülésre rendszerint egy-egy olyan szakterületet választ ki a kar, amely segíti a mentori feladatok sikeres teljesítését.

Ezúttal a gyermekközpontú óvodai nevelés kereteiről tartott előadást Pálfi Sándor dékánhelyettes, majd az általános tájékoztató után az óvodai gyermeknéptáncról beszélt Tóthné Pásztor Ágnes óvoda- és táncpedagógus, melyet rövid, de annál szórakoztatóbb bemutató is kísért.

– Debreceni Egyetem –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés