Kora reggel raboltak ki egy idős asszonyt Polgáron

Polgár – A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A többszörösen büntetett polgári férfi a bűncselekmény elkövetése előtt röviddel szabadult a börtönből, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, megélhetését bűncselekményből szerzett pénzből kívánta biztosítani.

A vádlott 2017. december 15-én a kora reggeli órákban Polgáron, az egyik utcában észlelte az egyedül, gyalogosan közlekedő, 87 éves sértettet, majd értékeinek megszerzése végett mögé lépett, őt hátulról átkarolta, majd a száját és a szemét is befogta. Felszólította arra, hogy ne kiabáljon, és adja át a nála lévő pénztárcát. Ezt követően a vádlott a sértettet maga előtt tolva átvezette az úttest túloldalára, ahol volt egy bekötőút. Ezen az úton kb. 8 métert haladtak befelé, majd a vádlott a sértettet a fűre lökte. Az idős asszony a térdére esett, ezért nem tudta kellően megvédeni a kézitáskáját. A vádlott ezt a helyzetet kihasználva a karjáról letépte a táskát, és elszaladt a helyszínről.

A polgári férfi a sértett kézitáskájában lévő pénztárcát a benne lévő pénzzel, bankkártyával és egyéb okiratokkal együtt ellopta. Ezzel 27.500 Ft kárt okozott, amely nem térült meg.

Az idős asszony a bűncselekmény során sérülést nem szenvedett.

Az előzetes letartóztatásban lévő, különös visszaeső vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá a meg nem térült kár erejéig vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés