Időseket mentettek Hajdú-Biharban

Akt.:
Hajdú-Bihar – Két ízben vonultak a tűzoltók idős emberek lakásához, hogy be tudják juttatni a mentőszolgálatot.

Pénteken kétszer vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók műszaki mentésre. Reggel a Rózsástelep utcában esett el egy idős ember, aki nem tudta beengedni otthonába a mentőszolgálatot. A tűzoltók kifeszítették az ablakot és bejutottak a lakásba, a sérült ezután kórházba került. Délután a Szepességi utcába vonultak az egységek. A mentősök nem tudtak bejutni egy idős nő otthonába, ezért a tűzoltók kinyitották az ablakot, majd átadták a sérültet.

Péntek délelőtt fahulladék égett egy üres teljen Hajdúböszörményben, a Bolyai János utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 11 személyt fogott el, akik közül 8 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 15 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés