Gyógytornásznak készült

Radácsiné Lengyel Heike hálás azért, hogy kiváló tanártól tanulhatott.
Radácsiné Lengyel Heike hálás azért, hogy kiváló tanártól tanulhatott. - © Fotó: Magánarchívum
Hajdúböszörmény – Radácsiné Lengyel Heike gyógytornászt, DSGM-terapeutát azok a gyermekek és felnőttek ismerhetik, akik valamilyen mozgatórendszeri problémában érintettek, ugyanis ő segít nekik.

Heike nevének hangzása is elárulja, hogy Németországban született, édesapja akkor ott dolgozott, így ott ismerte meg az édesanyját, s csak kétéves korában költöztek Hajdúböszörménybe. Már az általános iskolában is tudta, középiskolában is úgy készült, hogy gyógytornász lesz. Az egészségügyi főiskola elvégzése után Dévény Annánál, a DSGM-módszer kidolgozójánál másoddiplomázott.

Egy évig felnőtteket tornáztatott, majd 1994-től az Ibolya utcai Gyermekrehabilitációs Központban dolgozott gyógytornászként, DSGM – Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszer terapeutaként. 2009 óta önálló. Két gyermek édesanyja, a szabadidejét a családjával tölti, illetve sok egyéb között jógázik, hiszen komoly fizikai terhelésnek van kitéve a munkája során.

– Igazán meglepett a jelölés, mert úgy érzem, Panni néninek (Dévény Anna) tartozom hálával azért, mert ő mutatott példát a gyermekek iránti alázatból és szeretetből. Örülök, hogy alkalmam volt megismerni őt, tanulni tőle, s továbbadhatom a módszerét.

Heikéhez újszülött kortól viszik azokat a gyerekeket, akik koraszülöttek, sérültek vagy ortopédiai, genetikai és egyéb elváltozások miatt gyógytornára szorulnak.

HBN


A jelölt

Név: Radácsiné Lengyel Heike

Kategória: egészségügyi dolgozó

Munkahely: gyógytornász (vállalkozó)


Fotó: Pixabay
Debrecen - Arra kértük olvasóinkat, segítsenek nekünk megkeresni Hajdú-Bihar megye hétköznapi hőseit. Azokat az embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt; napi hozzáállásuk példamutató és követendő, munkájuk során akár saját életüket is kockázt...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés