Gréderezik Hajdúböszörmény külterületi útjait

Gréderezik Hajdúböszörmény külterületi útjait
© Fotó: Matey István
Hajdúböszörmény – A munkálatok a pályaszerkezetek megóvása érdekében elengedhetetlenek.

A város önkormányzata április elejétől megkezdte a külterületi dűlőutak karbantartási munkáit – tájékoztatott Kiss Attila polgármester. Az önkormányzat megbízásából vállalkozó végez gréderezést, azaz talajegyengetési munkálatokat a külterületi közutak, dűlőutak problémás szakaszain 16 tonna össztömegű önjáró munkagéppel.

A burkolat-karbantartás mellett a Városüzemeltetési Intézmény munkatársai a meglévő csapadékvíz-elvezető csatornák takarítását, az útszéli növényzet ritkítását, valamint az innen keletkezett faanyag szállítását végzik. Ezen munkálatok az érintett pályaszerkezetek megóvása érdekében elengedhetetlenek – emelte ki a városvezető. A tervek szerint megközelítőleg 269 üzemórában dolgozik a gép mintegy bruttó 4,5 millió forint összegben.

A kivitelezés során nemcsak az út marása történik meg, hanem a problémás helyeken földfeltöltés és csapadékvíz-elvezető rendszer gépi kialakítása is megvalósul. Eddig sok más között Hajdúviden, a Hármashatár dűlőn, a Kispródi úton, a Külső-Újvárosi útfélen dolgoztak.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés