Elütött egy kerékpárost Hajdúböszörményben, majd tovább hajtott

Balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott
Balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott - © Fotó: Police.hu
Hajdúböszörmény – A rendőrök azonosították és elfogták azt a férfit, aki Hajdúböszörményben elütött egy kerékpárost.

A rendelkezésre álló adatok szerint december 29-én délután fél 5 körül egy személygépkocsi közlekedett Hajdúböszörményben, a Dorogi úton a Bethlen utca felől a Külső-Dorogi út irányába. A sofőr járműve sebességét nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért elütött egy vele azonos irányba haladó kerékpárost, majd a helyszínről a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott. A rendőrök az esetről történt bejelentést követően adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként a tudomásukra jutott a balesetet okozó gépjármű rendszáma és típusa.

Fotó: Police.hu Fotó: Police.hu ©

A járőrök keresni kezdték az autót, amit megtaláltak a Hajdúhadház és Hajdúvid közötti úton, valamint azonosították a sofőrt, akit aznap este negyed 8-kor Debrecenben elfogtak és a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra előállítottak. K. István vezetői engedélyét a rendőrök elvették, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig pozitív értéket mutatott. A gyanúsított először azt állította, hogy a gépkocsiját ellopták, amiről a balesetet követően bejelentést is tett a rendőrségre, majd később elismerte, hogy ő vezette az autót, amivel a kerékpárost elütötte. Az orvosi vélemény szerint az 55 éves kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség a 42 éves debreceni lakossal szemben – szabadlábon hagyása mellett – segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés ittas állapotban vétség és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés