Elemi erővel csapott le a vihar Hajdú-Biharra

Akt.:
Elemi erővel csapott le a vihar Hajdú-Biharra
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Folytatódott a viharos időjárás, a megyében 95 helyre vonultak a tűzoltók. A riasztások nagy többsége kidőlt fákról és lehasadt ágakról szólt.

Hajdúszováton, az Ady Endre utcában egy tízméteres akácfa egyik ága épület tetejére szakadt, és fennakadt. A faág az épületet és a gyalogosforgalmat is veszélyeztette. Szintén ebben az utcában egy nyolc méter magas fenyőfa kidőlt, autóra borult.

Debrecen több pontján is gyalogosforgalmat veszélyeztettek a fák, többek között a Mátyás király utcában, a Sinai Miklós utcában is motoros láncfűrésszel dolgoztak a tűzoltók. Debrecenben, a Karácsony György utcában egy tizedik emeleti lakás ablakának üvegét törte be a szél. A járdán szétszóródott üvegdarabok feszélyezették a gyalogosforgalmat. A Péterfia utcában cserepek lazultak meg, a debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létrával a meglazult cserepeket eltávolították. Egy tizennyolc méteres fát próbált a tulajdonos eltávolítani a Zúzmara utcában, de a fa kettétört és beszakította a ház tetőszerkezetét. Az Egymalom utcában családi ház tetejét szakította be egy faág. A tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel végezték a munkát.

Nyírmártonfalván a Kossuth utcában egy húsz méter magas fűzfa törzse meghasadt lakóházat, közúti és gyalogosforgalmat veszélyeztetett. A nyíradonyi tűzoltók dugólétrán keresztül motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Hajdúszoboszlón, a Mátyás király sétányon több faág is lehasadt, az egyik egy fagyizó tetejét rongálták meg. A Gábor Áron utcában egy nagyméretű platánfa dőlt épületre, és okozott nagyobb anyagi kárt. A Bánomkerti úton faág borult telefonvezetékre.

dse

Fotó: katasztrófavédelem

Ezeken kívül a megye több pontját érintette a viharos szél, eső. Hajdúböszörményben tizenhétszer szólalt meg a tűzoltóautók szirénája, de károk voltak Földesen, Ebes, Hajdúnánáson is.

Egy dinnyét szállító kisteherautó motortere és utastere gyulladt ki tegnap délután Debrecenben, a Mikepércsi úton, áruház parkolójában. A debreceni tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Senki sem sérült meg, de nagyobb anyagi kár keletkezett.

Nádudvaron, a Kossuth Lajos utcában egy régi ház kéménye a vihar hatására ledőlt, a cserepeket megrongálta. A püspökladányi hivatásos tűzoltók részben visszabontották a kéményt, a beázást megszüntették.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Forrás: YouTube / Ádám Mobil és Vlog
Debrecen - Hétfőn is viharok sújtottak le többfelé az országban, ez alól Hajdú-Bihar megye, azon belül Debrecen sem volt kivétel. Mutatunk pár videót arról, hogyan érkeztek meg a felhők a cívisváros fölé. (Ádám Mobil és Vlog) (HappyBakedBread) (Farhad M. Panah) [related-p...

Forrás: RTL Híradó
Hajdúszoboszló - Letarolta a vasárnapi vihar Hajdúszoboszló egy részét - este pillanatok alatt támadt fel a szél, hatalmas fákat csavart ki és megrongált autókat, kerítéseket is - számolt be az RTL Klub híradója. Máshol a jég pusztított, vagy a hirtelen lezúduló esővel küzdöttek, több mint százszor ...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés