Egy család története elevenedik meg Böszörményben

Sajtótájékoztatón ismertették a Hajdúsági Múzeum megújuló állandó tárlatát
Sajtótájékoztatón ismertették a Hajdúsági Múzeum megújuló állandó tárlatát - © Fotó: Matey István
Hajdúböszörmény – Újabb érdekes időszaki kiállítás nyílt a Hajdúsági Múzeumban.

A képzőművészeti, családtörténeti és egyben böszörményi identitástudatot erősítő, rendhagyó témával foglalkozó tárlat Pál Nagy János és Dombi Erzsébet leszármazottainak múltját jeleníti meg. Szekeres Gyula múzeumigazgató lapunknak arról is beszámolt, hogy a kiállításhoz egy múzeumpedagógiai foglalkozást is kapcsolnak majd.

– Arra vesszük rá a gyerekeket is, hogy kutassanak a padláson és a pincében, mert olyan értékek kerülhetnek elő a családról, amely számukra is erősíti az identitástudatukat. Készítsenek hangfelvételt a nagypapával, nagymamával, próbálják megismerni a családot – fogalmazott a múzeumigazgató. Az intézmény népszerűségét bizonyítja, hogy a múzeumok között a látogató számával az előző évben országos viszonylatban tizenharmadik helyet ért el. Az érdeklődést az állandó kiállítás fokozatos megújításával is növelni szeretnék.

bo-1

Fotó: Matey István

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy régi böszörményi utca témájú interaktív tárlat megvalósításán dolgoznak, ahol többek között egy „pletykapad” is helyet kap szelfie készítés céljából.

HBN–Farkas Eszter


Fotó: Matey István
Hajdúböszörmény - Öltöztethető bábu, kinyitható fiókok és szelfipad is lesz az újragondolt tárlaton. Tartalmi és szakmai megújuláson megy keresztül a Hajdúsági Múzeum, melynek során fokozatosan korszerűsítik az állandó kiállítást. Az erről szóló keddi sajtótájékoztatón az intézmény igazgatója, Sz...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés