Borbás Marcsi Böszörményben sütött

Hajdúböszörmény - Jó néhány hajdúsági receptet megkóstolt, és persze a készítésben is részt vett.

Hajdúböszörmény - Jó néhány hajdúsági receptet megkóstolt, és persze a készítésben is részt vett.

A Gasztroangyal nemrég Hajdúböszörménybe utazott, ahol egy csapat lelkes asszony és férfi – a Civilek a Lakóhelyért Egyesület tagjai – azon dolgozik, hogy felkutassák és újra divatossá tegyék a régi recepteket. Borbás Marcsi a Hajdúböszörményi Tájházak kézművesházába, csigacsináló programra toppant be. Itt az egyesület jó hangulatú kis csapatát Magyar Antalné Zsuzsika néni tanítgatta a hagyományos csigakészítésre. A sütőasszonyok – a hagyomány szerint – csőregével és pálinkával kínálták a vendéget is.

A kézművesház konyhájában a neves műsorvezető hagyományos orjalevest főzött, ezalatt a tájház kemencéjénél böszörményi lakodalmi béles készült. Bemutatták ezen hagyományos ünnepi sütemény elkészítésének teljes, nagy kézügyességet igénylő folyamatát.

Ízlett a slambuc

Az ebédszünetben a tájház udvarán bográcsban készült hagyományos, a böszörményi ízvilágnak megfelelő gulyáslevest és slambucot fogyaszthattak a stáb tagjai. Marcsinak nagyon ízlett a lepirított slambuc – tudtuk meg dr. Nagy Imre egyesületi elnöktől. A felvételt hamarosan (várhatóan december 1-jétől) bemutatják a Duna Televízióban.

BB


[related-post post_id="4053191"]

[related-post post_id="4045464"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!