2018.11.23. 07:58
Borbás Marcsi Böszörményben sütött
Hajdúböszörmény - Jó néhány hajdúsági receptet megkóstolt, és persze a készítésben is részt vett.
Hajdúböszörmény - Jó néhány hajdúsági receptet megkóstolt, és persze a készítésben is részt vett.
A Gasztroangyal nemrég Hajdúböszörménybe utazott, ahol egy csapat lelkes asszony és férfi – a Civilek a Lakóhelyért Egyesület tagjai – azon dolgozik, hogy felkutassák és újra divatossá tegyék a régi recepteket. Borbás Marcsi a Hajdúböszörményi Tájházak kézművesházába, csigacsináló programra toppant be. Itt az egyesület jó hangulatú kis csapatát Magyar Antalné Zsuzsika néni tanítgatta a hagyományos csigakészítésre. A sütőasszonyok – a hagyomány szerint – csőregével és pálinkával kínálták a vendéget is.
A kézművesház konyhájában a neves műsorvezető hagyományos orjalevest főzött, ezalatt a tájház kemencéjénél böszörményi lakodalmi béles készült. Bemutatták ezen hagyományos ünnepi sütemény elkészítésének teljes, nagy kézügyességet igénylő folyamatát.
Ízlett a slambuc
Az ebédszünetben a tájház udvarán bográcsban készült hagyományos, a böszörményi ízvilágnak megfelelő gulyáslevest és slambucot fogyaszthattak a stáb tagjai. Marcsinak nagyon ízlett a lepirított slambuc – tudtuk meg dr. Nagy Imre egyesületi elnöktől. A felvételt hamarosan (várhatóan december 1-jétől) bemutatják a Duna Televízióban.
BB
[related-post post_id="4053191"]
[related-post post_id="4045464"]