„Csodarobotok” és találékony diákok

Hajdúböszörmény - A megmérettetésre 73 csapat vállalkozott, ebből tízet a házigazdák adtak, de érkeztek a Felvidékről is.

Hajdúböszörmény - A megmérettetésre 73 csapat vállalkozott, ebből tízet a házigazdák adtak, de érkeztek a Felvidékről is.

Hetedik alkalommal volt házigazdája a „RobotOlimpia 2018” elnevezésű rendezvénynek a Bocskai István Gimnázium. Ezúttal is a Bocskai-iskola tornacsarnoka adott otthont a különleges hangulatú megmérettetésnek.

Népszerű a robotika

Oláh Tibor, a gimnázium intézményvezető-helyettese kezdetektől fogva „bábáskodik” a robotok, és az érdeklődő diákok mellett. – Hét esztendővel ezelőtt azzal a szándékkal indultunk el ezen az úton, hogy nyissunk a műszaki, illetve mérnöki pálya felé. A robotika népszerűsége nemcsak az intézményünkben, hanem országosan is egyre jobban növekszik. Ez az alkalom nem a versenyről szól, sokkal inkább a tehetséggondozó műhelyek találkozójáról.

A feladatokat előre meghatározzák, s több hónapos felkészülést követően az olimpián bizonyíthatják a csapatok és „masináik” tudásukat.

Két hónapig dolgoztak

A versenyzők közül a böszörményi Csorba Istvánt is örömmel tölti el, hogy itt lehet csapattársaival. Három esztendeje került közelebbi kapcsolatba a robotikával, mert megtetszett neki az építés folyamata. A mostani versenyre is egy új szerkezettel érkezett csapattársaival. Két hónapig dolgoztak az alkotásukon, de szerinte még finomításra van szükség, de így sem tántorította el őket semmi, hogy versenybe szálljanak.

- Gargya Imre -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!