Fellélegezhetnek a gyár dolgozói

Hajdúböszörmény - Tovább működik Böszörményben a GE, ezzel mintegy ezer ember munkája marad meg a településen.

Hajdúböszörmény - Tovább működik Böszörményben a GE, ezzel mintegy ezer ember munkája marad meg a településen.

Nem vonul ki Magyarországról a General Electric Lighting, mindössze Jörg Bauer egyik vállalatának irányítása alá kerül. Jörg Bauer csaknem 20 évig a GE különböző szintű vezetője volt, ez idő alatt a GE Hungaryt is igazgatta – számolt be róla Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere kedden egy sajtótájékoztató keretében.

– Az irányítása alatt valószínű a Tungsram név is visszakerül a köztudatba, hiszen vagy a cég vagy maga a termék nevében megjelenik. A cég átvétele Magyarországon csaknem négyezer embert érint, közülük csaknem 1000 Böszörményben dolgozik. A cég azonban nemcsak munkahelyeket biztosít, hanem számottevő adóbevételt is jelent – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette, a teljes átadás-átvételre valamikor ennek az évnek a közepén kerülhet sor, mivel teljes gyárak átadását kell megszervezni. Az országban ez összesen öt üzemet érint, hiszen Hajdúböszörmény mellett Budapesten, Nagykanizsán, Zalaegerszegen és Kisvárdán is vannak telephelyek. A távlati tervekről egyelőre még nincsenek pontos információk, ezekről ugyanis csak a későbbiekben tárgyalnak.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!