beruházások

2020.06.02. 13:22

Újulnak és zöldülnek az Újkert pihenőterei

Egy kutyafuttató és egy KRESZ-pálya kialakítása is a tervekben szerepel, mint ahogy több padot is kihelyeznek.

HBN

Másodszor módosították a határidőt az Újkert megújítására kiírt pályázat ajánlattételének benyújtására. Előbb április 29-éről május 20-ra, majd június 10-re módosult az időpont – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Kamerákat szerelnek fel

Az „Újkert gazdaságélénkítő környezeti megújítása” projekt keretében mintegy 118 ezer négyzetméternyi terület rekonstrukciójára kerül sor. 37 ezer 375 darab évelő növényt ültetnek, továbbá 56 ezer 360 négyzetméter fűfelületet, 2 ezer 285 négyzetméter sportpályát, valamint öt játszóteret újítanak fel.

A parkokban 44 meglévő padot tesznek rendbe, és 52 újat telepítenek. Kihelyeznek 42 hulladékgyűjtőt, továbbá 34 új parkolóhely létesül. A terület közbiztonságának figyelésére négy helyszínen 11, nagy felbontású, extrém fény- és környezeti körülmények között is működő kamerát telepítenek.

Szükség esetén többek közt fák gallyazására, gyomtalanításra, füvesítésre, ivókutak felújítására, utcabútorok cseréjére, járdák nyomvonal-rekonstrukciójára, a közvilágítási rendszer megújítására is sor kerülhet. A beruházás európai uniós támogatásból valósul meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!