tervekkel tele

2020.06.14. 21:49

Döntőben a debreceni együttes

Több száz induló közül került a Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjébe a Funbasstix.

Fotó: Funbasstix-archív

A Funbasstix 2016-ban gimnáziumi együttesként indult, azóta pedig már számos helyen és fesztiválon fellépett. A jövőbeni tervekről és a koronavírus miatti kényszerszünetről Tácsik Hunorral, az együttes szaxofonosával beszélgetett a Napló.

– Az együttesünk 2016-ban baráti zenekarként indult. Az eredeti felállás alapos átalakuláson ment keresztül, jelenleg pedig heten zenélünk együtt – mutatta be Tácsik Hunor a bandát, aminek múlt héten került fel a YouTube-ra a legújabb száma. – A pop-ska stílus áll a legközelebb hozzánk. Nagyon szeretjük a PASO és a Skafunderz zenéjét. Éppen ezért hatalmas megtiszteltetés, hogy a Campus Eleven programjában velük állhatunk majd egy színpadra – nyilatkozta a szaxofonos.

A kapcsolattartás a kulcs

Egy fiatal együttes esetében fontos az összetartás, éppen ebből a szempontból jöhet rosszul egy, az elmúlt időszakban tapasztalt kényszerű szünet. – A szeretet és a barátság az, ami összetartja a társaságunkat. Bár a házi karantén ideje alatt elmaradtak a koncertjeink, és próbáink sem voltak, végig tartottuk a kapcsolatot, és folyamatosan ötleteltünk. Szerintem ebből tudunk építkezni a jövőben – mondta a Naplónak Hunor.

Meglátása szerint zenéjükben és az együttesben is van még potenciál. – Az elején, mint a legtöbb induló banda, mi is feldolgozásokat játszottunk. Azóta sorra jöttek ki a saját számaink, és a nyárra is készülünk továbbiakkal. Sikerként éljük meg, hogy számos fellépést tudhatunk már magunk mögött, hiszen játszottunk az Inkognitó Clubban, a hajdani Kosárban, háromszor a Campus Fesztiválon, valamint a Kaptárban is. Utóbbi helyen volt koncertünk, amire 200-nál is több jegy fogyott, ez pedig kiemelkedőnek számít egy feltörekvő banda esetében. Tervekből sem fogytunk ki: mostani célunk, hogy megnyerjük szeptemberben a Víztoronyban rendezett Fülesbagoly döntőjét, melybe több száz induló közül kerültünk be – foglalta össze a zenekar sikereit Tácsik Hunor.

Szilágyi Gergő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!