Hajdú-Bihar

2018.09.23. 21:04

Megvan az új polgármester

Bihartorda - A három független jelölt közül Serdült János Csaba nyert.

Bihartorda - A három független jelölt közül Serdült János Csaba nyert.

Serdült János Csabát választották meg Bihartorda új polgármesterének vasárnap – tájékoztatta a Naplót Petrucz Sándor, a település jegyzője. Elmondta, Bihartorda új vezetője 325 szavazatot kapott, ezzel fölényesen nyert. Rajta kívül ketten indultak még a polgármesteri posztért: Németi Ferenc 56, Guth Zoltán pedig 28 voksot szerzett. A jegyző a választással kapcsolatban ismertette, minden rendben, törvényesen zajlott, rendkívüli esemény nem történt. Megtudtuk, a 758 választásra jogosult polgár közül 409-en mentek el szavazni, minden voks érvényesnek számított.

Az időközi polgármester-választást az indokolta, hogy a település korábbi vezetője, Módos Imre május végén elhunyt. A megadott augusztus 20-i határidőig három – függetlenként szereplő – személynek sikerült összegyűjtenie a szükséges 23 érvényes ajánlást azért, hogy indulhasson Bihartorda polgármesteri tisztségéért.

Serdült János Csaba hétfőtől lép hivatalba.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!