Hajdú-Bihar

2018.08.08. 11:29

Változott a keresztmetszet, át kell terveztetni az utat

Hajdú-Bihar - A hiányzó szakaszok kiviteli tervei elkészülte és a forrás beszerzése után épülhet az M4.

Hajdú-Bihar - A hiányzó szakaszok kiviteli tervei elkészülte és a forrás beszerzése után épülhet az M4.

Javában tart az M4 gyorsforgalmi út Törökszentmiklós-Püspökladány, valamint a Püspökladány-Berettyóújfalu közötti szakaszának építésének előkészítése. Mindkét projekteknél tart a tervezőt kiválasztó közbeszerzési eljárás – válaszolt a Napló kérdésére a beruházásért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatója, Karcagi Orsolya.

A Törökszentmiklós és Püspökladány közötti szakaszra már megvan a jogerős és végrehajtható építési engedély, az időközben elrendelt keresztmetszeti változás miatt azonban azt át kell tervezni, módosított engedélyezési tervet kell készíteni, így az építési engedélyt is változtatni kell. Ezután lehet csak kivitelezési tervet készíteni. A tervezési szerződést várhatóan 2018. negyedik negyedévében lehet megkötni. Mint ahogy a Püspökladány-Berettyóújfalu szakaszát is, ahol szintén el kell készíteni az engedélyezési és kivitelezési terveket, valamint beszerezni az építési engedélyeket.

KZS


[related-post post_id="3909045"]

[related-post post_id="3761057"]

[related-post post_id="3690770"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!