Hajdú-Bihar

2018.04.10. 13:05

360 fokos videó: élet az Isten háta mögött, Szentannapusztán

Szentannapuszta - Állami gazdaságokban dolgoztak, emellett majálisokat, sportrendezvényeket, szüreti bálokat rendeztek és szellemi vetélkedőkkel is múlatták az időt Szentannapuszta lakosai.

Szentannapuszta - Állami gazdaságokban dolgoztak, emellett majálisokat, sportrendezvényeket, szüreti bálokat rendeztek és szellemi vetélkedőkkel is múlatták az időt Szentannapuszta lakosai.

A cívisvárostól 31, Nyírábránytól pedig 10 km–re helyezkedik el Szentannapuszta–tanya. Saját nevével ellátott vasútállomása van, és még busz is jár a településre, naponta két alkalommal. Szentannapuszta lakosainak száma 216 választópolgár volt a hetvenes években, viszont 2018-ra 85-re csökkent a lélekszáma az elhagyatott tanyának.

Nem volt egyszerű megtalálni a települést; a GPS nem tudta behatárolni a tanyát, amikor elindultunk Debrecenből. A főútról befelé, a fasorok mentén, egy kisebb bevezető úton 4 kilométeren keresztül kénytelenek voltunk nagyon lassan, óvatosan haladni, ugyanis a kátyúk és az egyenetlen út miatt féltünk, hogy „kirázkódunk” az autóból.

Szentannapusztára érkezve csend és nyugalom fogadott bennünket. Romos épületek, úthibákkal tarkított aszfalt, de volt a településnek olyan része, ahol még le sem volt betonozva az utca. A helyi lakosok közül Borbély Misi bácsival és feleségével beszélgettünk. Ők már 47 éve laknak a tanyán, a gyerekeik még ide jártak iskolába – azóta már sajnos semmilyen tanintézmény nincs a településen.

További részletek a Hírek 360 oldalán!


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="3779510"]

[related-post post_id="3741504"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!