Hajdú-Bihar dobogós lett búzafronton

Hajdú-Bihar dobogós lett búzafronton
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A jótékony célú búzabegyűjtő mozgalom, a Magyarok Kenyere Program utolsó állomásához érve a hajdúsági megyeszékhelyen, az Agrár étteremben az adományozók jelképesen átadták a kenyérnekvalót a kedvezményezetteknek november 19-én délután.

Az Immáron ötödik alkalommal meghirdetett program keretében az ország összes megyéjéből, megyei jogú városából, kisebb településéről, valamint a Kárpát-medence magyar lakta helységeiből egyaránt érkeztek felajánlások.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Hajdú-Bihar 32 tonna búzaadománnyal, a tavalyi mennyiség duplájával, járult hozzá a program sikeres megvalósításához. A felajánlók száma is jelentősen növekedett. 2014-ben 73, az idén már 113 gazdálkodó csatlakozott a mozgalomhoz. A 2015. évi eredménnyel Hajdú-Bihar a képzeletbeli dobogó 3. helyén áll a megyék sorrendjében. A Magyarok Kenyere Program azok körében is elindította az adományozási kedvet, akiknek ugyan nincs búzájuk, de szeretnének segíteni. A határon túli gyermekek támogatására a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. 1 tonna fagyasztott libát, a Hajdúhús 2000 Kft. 1 tonna sertészsírt adományoz.

HBN


Megyei adományozottak

• Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
• Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány
• Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete (képviselője intézi a diákok műsorát)
• Dorcas Aid-Hungary (Kék Vödör)
• Forrás Lelki Segítők Egyesülete
hirdetés