Helyi közélet

2007.11.08. 13:07

Tennének a mellékvonalakért

<p>Debrecen - Megmenekülhet tíz vasúti szárnyvonal! A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakmai javaslatára 34 település önkormányzata jelezte szándékát a térségi vasútvonallá átminősítésről.</p>

– Megmenekülhet tíz vasúti szárnyvonal! A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) alacsony forgalmú vasútvonalak vizsgálata alapján közzétett szakmai javaslatára 34 település önkormányzata jelezte szándékát hivatalosan, írásban a térségi vasútvonallá átminősítésről. A településeknek az állomások környékét kell fejleszteniük, a szaktárca pedig pályázatot fog kiírni a térségi vasutak üzemeltetőinek kiválasztására.
Megyénkben az alábbi önkormányzatok jelezték igényüket az átminősítésre: Sáránd, Létavértes, Hosszúpályi, Derecske (Sáránd–Létavértes vonal); Polgár, Tiszacsege, Újtikos (Tiszalök–Ohat–Pusztakócs vonal). Vésztő szintén részt venne a programban, ami a Hajdú-Bihar megye déli csücskét átszelő Vésztő–Körösnagyharsány vonal várható fennmaradása miatt fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában