Görbeháza hírei

2018.12.13. 18:19

Várja a lottóötöst a görbeházi néni

Görbeháza - Természetesen élt, egészséges ételeket evett, vitaminokat szedett, és sokat dolgozott Veronika néni.

Görbeháza - Természetesen élt, egészséges ételeket evett, vitaminokat szedett, és sokat dolgozott Veronika néni.

„Sokat kell dolgozni és jónak kell lenni egymáshoz”. Ez a jelmondata a 100 éves Hajdú Józsefné Veronika néninek, aki olyan szellemi és fizikai egészségnek örvend, hogy azt a jóval fiatalabbak is megirigyelhetnék.

Az idős asszonytól természetesen megkérdeztük, mi a hosszú élet titka. – A család, az összetartás és az egymás iránti szeretet. Nyolc gyermekem van, tizennégy unokám, huszonkét dédunokám és nyolc ükunokám. Sokat számít az ember életében az, hogy milyen emberek veszik körül. Ez az egyik része a boldogságomnak, a másik pedig az, hogy dolgozhattam. Akkoriban summában (közösen) munkálkodtunk, így jobban éreztük magunkat, és örültünk a fiatalságunknak.

Mai napig kertészkedik

Elmondta azt is, hogy a kávé az, ami eddig éltette és élteti ma is. Reggelente mindig iszik egyet.

– Sosem voltam még kórházban, csak látogatóban, mindig egészségesen étkeztem, különböző vitaminokat szedtem. Régebben az élelmeket magunknak termesztettük, ettől is lehetettek azok egészségesebbek, mint a mai, gyárakban előállított élelmek. Van egy kiskertem, ahol a mai napig kertészkedem – fűzte hozzá. Elmesélte, hogy még van egy nagy álma: –

Az az ötös lottó megnyerése. Ha megnyerném, a családom tagjai között osztanám szét.”

HBN


[related-post post_id="4036422"]

[related-post post_id="4061585"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!