Görbeháza hírei

2018.03.12. 08:41

Figyelnek a görbeházi gólyafészkekre

Görbeháza - A villanyoszlopokra a fészkeléshez kellő kosarakat helyeznek és évente megigazgatják.

Görbeháza - A villanyoszlopokra a fészkeléshez kellő kosarakat helyeznek és évente megigazgatják.

Idén ugyan még nem érkeztek meg a gólyák, így nem lehet tudni, hány fészket laknak be, tavaly azonban mintegy 50 madárcsalád élt a községben. Giricz Béla Lászlóné polgármester elmondta, a gyerekek minden évben megszámolják a gólyákat, tavaly ráadásul több olyan fészket találtak, amelyikben négy fióka is él, ez pedig elég szokatlan.

Turisztikai vonzerő

A környék jó élőhelyet biztosít a madaraknak, emellett a helyiek mindent megtesznek azért, hogy a gólyák biztonságban legyenek. Ha sérült gólyát találnak, a hortobágyi madárkórházba szállítják, hogy mihamarabb felépülhessen. Emellett az áramszolgáltató a villanyoszlopokon kosarakat alakított ki a fészkeknek, valamint minden évben megigazítják azokat. A polgármester elmondta, az átutazók gyakran megállnak és lefényképezik a gólyákat. Szeretnék, ha a későbbiekben még nagyobb vonzereje lenne a madaraknak, hogy általuk is minél több turista érkezzen a községbe.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!