Gazdaság

2018.11.15. 11:57

BMW-gyár - „Ajándék” kezesség Debrecennek

Debrecen - A város a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás miatt kapja.

Debrecen - A város a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás miatt kapja.

A BMW-gyár földterületével kapcsolatos esetleges kártérítésekre 120 millió euró erejéig terjedő kezességhez adta előzetes hozzájárulását a kormány – derült ki a Magyar Közlönyben november 13-án megjelent kormányhatározatból.

A kezességvállalás a BMW és Debrecen közötti adásvételi előszerződés alapján, a földterület tulajdonváltásához kapcsolódó fizetési kötelezettségekre terjed ki. Ez magában foglalja a földmunkákkal, a telekalakítással, a közművesítéssel kapcsolatban esetlegesen felmerülő késedelmi kötbér megfizetését; a vételárelőleg elállás esetén történő visszafizetésére és az esetlegesen felvetődő, szerződésszegésből eredő kártérítési igények megtérítését. Továbbá kiterjed valamennyi, a Debrecen Ingatlanfejlesztő Kft.-t, mint eladót az előszerződés, illetve a végleges adásvételi szerződés alapján terhelő fizetési kötelezettségekre is. Időtartama a kezesi szerződés aláírásának napján kezdődik, és a végleges adásvételi szerződésben szereplő ingatlan átruházása napjának 5. évfordulójáig tart.

HBN


[related-post post_id="4049132"]

[related-post post_id="4047639"]

[related-post post_id="4014939"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!