Gazdaság

2018.10.24. 11:14

Kezdődik a tűzifa-osztás

Debrecen - Összesen 80 tonna fát ad ingyenesen a debreceni helyhatóság 160 rászoruló családnak.

Debrecen - Összesen 80 tonna fát ad ingyenesen a debreceni helyhatóság 160 rászoruló családnak.

A cívisváros önkormányzata a polgárokról való gondoskodás jegyében idén is tűzifával segít sok debreceninek a fűtési szezon kezdetén - jelentette be Balázs Ákos, a debreceni közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője szerda reggel, a közmunkásokat foglalkoztató Dehusz Galamb utcai telephelyén. Elmondta: ezúttal 80 tonna fát 160 család között osztanak szét ingyen. Egy-egy családnak 5 mázsa tűzrevaló jut majd azokból a fákból, amelyeket év közben debreceni építkezéseken, beruházások során vágtak ki, közmunkások pedig felaprítottak.

Kovács István debreceni önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy a város a hátrányos helyzetű családoknak igyekszik így segíteni. A kiszállításról november 16-áig a Dehusz gondoskodik, időpont-egyeztetést követően.

A tűzifa támogatásra jogosultakat az önkormányzathoz a családsegítő szolgálattól, a rendőségtől, a katasztrófavédelemtől és a körzeti önkormányzati képviselőktől érkezett jelzések alapján válogatták ki - tette hozzá Balázs Ákos.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!