Gazdaság

2018.09.11. 10:20

Ezekkel a szakmákkal lehet a legkönnyebben állást találni

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Még ösztönzi is az állam azokat, akik hiányszakmát tanulnának.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Még ösztönzi is az állam azokat, akik hiányszakmát tanulnának.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalán olvasható a 2018–2019-es tanév ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítéseinek listája. Az állam komolyan támogatja ezt a képzési formát, hiszen a hiány-szakképesítések körébe tartozó szakképesítésre felkészítő, államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók – tanulmányi eredményük alapján – ösztöndíjat kaphatnak. Ez az összeg 10 ezertől egészen 35 ezer forintig terjedhet.

Ez a lista jó információ azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak – olvasható az eduline.hu oldalán.

HBN


A legkeresettebbek

Ács, állattartó szakmunkás, elektromechanikai műszerész, elektronikai technikus, épület- és szerkezetlakatos, festő, mázoló, tapétázó, gazda, gépi forgácsoló, gépjármű mechatronikus, gyakorló ápoló, kertész, kőműves, mezőgazdasági gépész, női szabó, nyomdaipari technikus, szerszámkészítő, szociális gondozó és ápoló, szoftverfejlesztő, vegyész technikus, villanyszerelő.


[related-post post_id="3972237"]

[related-post post_id="3947442"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!