Gazdaság

2018.07.14. 10:36

Bizonytalan, hogy mikor lesz főpályaudvar

Debrecen - A csütörtöki debreceni közgyűlés végén Madarasi István (MSZP) képviselő az iránt érdeklődött a polgármestertől, hogy mikor kezdődik a Petőfi tér Nagyállomás felőli részére tervezett főpályaudvar építése.

Debrecen - A csütörtöki debreceni közgyűlés végén Madarasi István (MSZP) képviselő az iránt érdeklődött a polgármestertől, hogy mikor kezdődik a Petőfi tér Nagyállomás felőli részére tervezett főpályaudvar építése. Azt mondta, egyre többen osztanak meg közösségi oldalakon olyan fotókat, képeslapokat, amelyeken a II. világháború előtti gyönyörű állomás látható. – Kezdjük újra a tervezést, és annak szellemében gondolkodjunk – javasolta.

Papp László polgármester azt válaszolta, hogy a beruházás előkészítésén dolgozó állami Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel június végén tárgyalt utoljára erről, az energetikai szabványok változása miatt. – Bízom benne, hogy hamarosan sor kerülhet az építési ajánlatok értékelésére – fogalmazott.

Szabadtéri kondipark és pozsonyi ütközet

Ágoston Tibor (független) önkormányzati képviselő az iránt érdeklődött a csütörtöki közgyűlés végén, hogy az epreskerti városrészben mikor lesz szabadtéri kondipark. Aztán azt feszegette, hogy szerinte a városnak is meg kellene emlékezni a 907. július elején vívott pozsonyi csatáról, amelyben Árpád vezér hadai nagy győzelmet arattak a támadó keleti frankok (elsősorban németek) fölött.

Papp László polgármester válaszában kifejtette: az Epreskertbe egyelőre nem terveznek kondiparkot, de ha komoly lakossági igény mutatkozik erre, akkor jövőre lehet. A pozsonyi csatával kapcsolatban úgy nyilatkozott a város első embere, hogy egy esetleges emléknapról még elgondolkodnak.

Szabó Gyula (Fidesz) azt javasolta, hogy a II. világháborúban, 1944. június 2-án az elsősorban a Nagyállomás környékét ért nagy bombázás áldozataira emlékezve a jövőben az Ispotály lakóparkban, a Raktár utcán emelt márvány­obeliszknél is koszorúzzanak. A műalkotás az egykori Ispotály templom helyén áll. OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!