Gazdaság

2018.05.30. 14:32

Tudjuk, mit rendel Debrecen, ha éhes!

Debrecen - Debrecen rendkívül kiegyensúlyozott város. Bár az ország többi részéhez képest itt is pizzát rendelnek házhoz a legtöbb esetben, sehol nem ilyen erős a gírosz. És miközben meglepően kevés levesre érkezik rendelés a városban, a palacsinta elképesztően vezet az édességek között.

Debrecen - Debrecen rendkívül kiegyensúlyozott város. Bár az ország többi részéhez képest itt is pizzát rendelnek házhoz a legtöbb esetben, sehol nem ilyen erős a gírosz. És miközben meglepően kevés levesre érkezik rendelés a városban, a palacsinta elképesztően vezet az édességek között.

Nem tudni, hogy miért de Debrecenben idén tavasszal mindent vitt a palacsinta, legalábbis ha azt nézzük, hogy milyen desszerteket rendeltek a debreceniek házhoz szállításra - derül ki a NetPincér közleményéből. Az online ételrendelési piacot vezető portál friss adatai szerint, ha a városban édességre vágyik valaki, akkor a házhoz rendelt desszertek 71 százaléka biztosan palacsinta. A képzeletbeli dobogóra még a somlói galuska és a tiramisu fért fel, de egyikük sem tudta átlépni a 10 százalékot az összes desszert rendelésen belül. Ami még egyértelmű, hogy a nők édesszájúbbak, mert harmadával többen rendelnek édességeket, mint a férfiak.

Ami az online rendelések terén egyedivé teszi Debrecent, az a kiegyensúlyozottság. A NetPincér statisztikáiból az látszik, hogy szinte valamennyi nagyvárosban magasan vezet a pizza, mint kedvenc, és jóval lemaradva követi azt a többi ételtípus. Ehhez képest Debrecenben a pizza részesedése kevéssel elmarad az országos átlagtól, és nincs lemaradva sokkal a gírosz. A görög finomságot a városban biztosan imádják, mert a gírosz részesedése az országos adatok szerint csupán 5 százalék, míg a hajdúsági megyeszékhelyen 22 százalékon áll.

Csípősen szeretjük

Furcsa, hogy a városban messze elmarad az ország többi részéhez képest a tésztaételek rendelési aránya, és levesből is jóval kevesebb fogy, mint máshol. 100 rendelésből mindössze három esetben visz levest a futár, és ez is a női fogyasztóknak köszönhető. A városban a NetPincér adatai szerint így csupán harmadannyi levest rendelnek, mint az ország más városaiban.

Mivel egy kicsivel, de a pizza vezeti a debreceni ételrendeléseket, megnéztük, hogy milyen pizzát kedvelnek a városban, és az eredmények a magyaros ízek felé mutatnak. A sonka, a hagyma, a kukorica nagyon vezetnek, miközben az egzotikusabb pizza feltétek kevésbé kedveltek Debrecenben. Szinte teljesen hiányoznak a város kedvencei közül a tenger gyümölcsei, a tonhal, a rukkola és az articsóka is. Ha valamiben kiemelkedik Debrecen az országos átlagból, az a csípős pizzák szeretete. Budapestet nem számítva ugyanis itt rendelik a legtöbb erős vagy csípős feltétet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!