Gazdaság

2018.05.24. 13:03

Német–Magyar Üzleti Klub alakult a cívisvárosban

Debrecen - Az egyre gyarapodó megyeszékhely további külföldieket vonzhat.

Debrecen - Az egyre gyarapodó megyeszékhely további külföldieket vonzhat.

Megnyitotta debreceni szekcióját május 16-án – a BASF Hungária Kft. ügyvezetője, dr. Thomas Narbeshuber vezetésével – a 20 éves magyarországi jelenléttel bíró, több mint 200 német hátterű vállalatot tömörítő szervezet, a Német Üzleti Klub (­Deutsche Wirtschaftsclub).

A debrecen.hu cikke szerint a szekcióvezető a Nagy­erdei Stadionban rendezett alakuló ülésen kiemelte: a német vállalatok szerepe kulcsfontosságú Magyarország számára, hiszen ezek a cégek adják a magyar GDP 30%-át, több mint 600 ezer magyarnak adva megélhetést.

A két ország üzleti kapcsolatainak fejlesztése mindkét ország elemi érdeke – csak a döntéshozók közös gondolkodása, folyamatos párbeszéde nyújthat lehetőséget az iparbarát gazdasági és szabályozási környezet továbbfejlesztésére.

Légi fejlesztésekkel is

Papp László polgármester az Új Főnix Terv fejlesztéseiről tartott előadást a német üzletembereknek. Kiemelte: Debrecenben gazdasági-ipari forradalom zajlik, a város a régió vezető városává vált. Debrecen ma – a Financial Times fDI magazinjának döntése értelmében – Európa legjobb tőkevonzási stratégiájával rendelkező városa a saját kategóriájában.

A külföldi befektetők közül a legnagyobb számban német vállalatok vannak jelen. A Déli gazdasági övezet kialakítása, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér járatfejlesztései (heti öt alkalommal indul a Lufthansa Debrecen–München-járata és 2018 decemberétől a Wizz Air indítja a Debrecen–Dortmund-járatát is), valamint a Debreceni Nemzetközi Iskola létrehozása újabb német befektetőket vonzhat a városba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!