Gazdaság

2018.04.04. 18:18

Elindult a Mandolás utca építése

Debrecen - Jelentősen javul majd a megyeszékhely déli városrészeinek közlekedése.

Debrecen - Jelentősen javul majd a megyeszékhely déli városrészeinek közlekedése.

Fontos új utakat alakítanak ki a debreceni repülőtér közelében. A beruházások megkezdésének helyszínén, az Epreskert utca végén, Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: a Tesco mögötti körforgalomnál kezdődő egyik új útszakasz, az úgynevezett Dobogó utca, a Halász utcába fog becsatlakozni. Ott körforgalom létesül, ahonnan a repülőtér terminálja felé a szintén új Mandolás utcán lehet majd továbbmenni. (A jelenleg a repülőtérre vezető út szerviz út lesz.) A későbbiekben a Mandolás utcának a Halász utcai körforgalom és a Gázvezeték utca közötti szakasza is megépül, így az Epreskertben és a Tégláskertben élők sokkal biztonságosabban és gyorsabban tudnak majd kijutni a környék főútjaira, a Mikepércsi útra és a Gázvezeték utcára.

A 1474 méter hosszú, átlagosan 7,5 méter szélességű, csapadékvíz elvezetéssel és közvilágítással is ellátott új utak összesen 784 millió forintba fognak kerülni. Az építkezést november 12-én akarják befejezni.

Komoly segítség lesz

Dr. Pósán László országgyűlési képviselő arról beszélt a rendezvényen, hogy az új utak egyrészt javítani fogják a Tégláskert és az Epreskert összeköttetését, másrészt a főpályaudvar építkezésekor is sokat sokat segítenek majd a Gázvezeték utcai forgalom csökkentésében.

Szabó Gyula, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy a Dobogó és a Mandolás utcák nagyban hozzájárulnak az Epreskertben, a Tégláskertben és a közeli Boldogfalvi kertben élő csaknem 6 ezer ember kényelméhez.

OCs


[related-post post_id="3817267"]

[related-post post_id="3816809"]

[related-post post_id="3817135"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!