Gazdaság

2018.02.02. 18:50

Segítség a szakképzéshez: eszközöket adományozott az NI

Debrecen - Újabb egymillió forintos adománnyal támogatja a cég a szatmárnémeti iskolát.

Debrecen - Újabb egymillió forintos adománnyal támogatja a cég a szatmárnémeti iskolát.

Újabb eszközökkel támogatja az NI Hungary Kft. a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumot. Évente több mint 128 iskola négyezer diákja vesz részt az NI Mentor Programjában, amely hat év óta már határainkon túli iskolák számára is elérhető. Ennek eredményeként döntött úgy a cég, hogy eszközadománnyal támogatja a szatmárnémeti iskola oktatási laboratóriumát.

Kell a szakképzett munkaerő

Az adományozással egybekötött pénteki sajtótájékoztatón dr. Ábrahám László ügyvezető elmondta, különösen büszkék arra, hogy már hét határon túli intézmény kapcsolódott be a programjukba.

– A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum már három éve partnerünk, és a korábbi adományozások, együttműködések oda vezettek, hogy az iskola vezetősége arra az elhatározásra jutott, szeptembertől elindította a hároméves szakmunkásképző elektronika és automatizálás területére szakosodott osztályát. Ez zene füleinknek, hiszen manapság a jó szakképzés sajnos nem működik olyan intenzitással, amellyel kellene, egyre fogynak a fiatalok az utánpótlásból.

Abban bízom, hogy az együttműködésnek köszönhetően hamarosan Szatmárnémetiből is köszönthetünk nálunk végzett kollégákat."

– Az eddigi ötmillió forintos adományozás után most egy 1 millió forint értékű NI-csomagot adományozunk az iskolának. A csomag több elemből áll: többek között robotépítő felszerelés, illetve olyan eszköz, amivel a mérésautomatizálásra, valamint a vezérlésre tudnak ráhangolódni a gyerekek, és ezzel el tudják megfelelő szinten sajátítani a szakmát – ismertette Ábrahám László.

Az ünnepélyes aláírást és átadást követően a líceum diákjai tartottak robotprogramozási bemutatót a megjelenteknek.

HBN-MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!