Gazdaság

2018.02.12. 12:47

Most jó gyakornoknak lenni

Téglás - Üzemlátogatással egybekötött információs napot tartottak a környező középiskolák számára.

Téglás - Üzemlátogatással egybekötött információs napot tartottak a környező középiskolák számára.

Az ipar területén is egyre nehezebb szakképzett munkaerőt találni, többek között ezért is növekszik a gyakornoki programok jelentősége. A vállalatok számára is fontos, hogy lehetőséget teremtsenek a fiataloknak, és elméleti tudásukat gyakorlati ismeretekkel bővítsék az ágazat valódi terepén.

Kiváló alkalom

A keleti régió egyik legmeghatározóbb munkáltatója február 9-én üzemlátogatással egybekötött információs napot tartott a Hajdu Ipari Parkban. A HAJDU Cégcsoport által szervezett „Együtt a sikeres gyakornoki programért” rendezvény célja, hogy a meghívott szakiskolákkal tartós és állandó kapcsolatot építsenek ki.

- Meggyőződésem, hogy az ilyen találkozók kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy a résztvevő intézményekkel hatékony, hosszú távú együttműködést és jól működő gyakornoki programot alakítsunk ki – emelte ki köszöntőjében Dedéné Novotni Anna, a cégcsoport alelnöke.

A rendezvény résztvevői – a középiskolai intézmények vezetői – előadások során ismerkedtek meg a cégcsoport vállalataival, és azokkal a szakmai lehetőségekkel, melyekkel a tanulók találkozhatnak a gyakornoki program során.

– Felelős munkáltatóként valljuk, hogy az új generáció szakembereinek képzése a munkaerőpiaci szereplők feladata is. Ezért a jövőben aktív szerepet kívánunk vállalni a gyakorlati képzésben – tette hozzá az alelnök. Az előadásokat követő gyárlátogatáson a vendégek megtekinthették a nemrég átadott komplex fejlesztéseket is, melyek szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyakornokok a legmodernebb technológiákat sajátítsák el.

Harmadának felsőfokú

A HAJDU Cégcsoport szellemi dolgozói állományának több mint egyharmada rendelkezik felsőfokú műszaki végzettséggel, ennek az aránynak a megtartása és a szakképzett tudás folyamatos biztosítása a vállalat számára is nehéz feladat.

- Napjainkban egyre nagyobb probléma a szakképzett munkaerő hiánya, így a gyakornoki program jó lehetőség, hogy már a kezdeteknél jelen legyünk, és megtaláljuk a számunkra legjobb kollégákat. Időről időre egyre nehezebb megfelelően képzett munkaerőt találni. Amennyiben a gyakornokok jól teljesítenek, akkor szívesen ajánlunk számukra végleges és stabil munkalehetőséget is – mondta Sipos Edit, a HAJDU Cégcsoport humánpolitika vezetője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!