Gazdaság

2018.02.26. 16:40

Continental: már tart a toborzás, széles körben keresnek majd dolgozókat

Debrecen - A Continental élen jár a társadalmi felelősségvállalásban, és egyértelműen érezhető lesz a hatása a helyi életre. Interjú Lukas Juranekkel, a cég leendő debreceni gyárának igazgatójával.

Debrecen - A Continental élen jár a társadalmi felelősségvállalásban, és egyértelműen érezhető lesz a hatása a helyi életre. Interjú Lukas Juranekkel, a cég leendő debreceni gyárának igazgatójával.

Lukas Juranek, a Continental leendő debreceni gyárának igazgatója is hamarosan a cívisvárosba költözik. Közeleg az első kapavágás időpontja az építkezésen, s közben már a munkaerő-kiválasztás is zajlik. A fiatal szakembert a beruházás debreceni bejelentésekor, a február 22-i ünnepségen kérdezte a Napló.

Sikerült-e már megismerkednie Debrecennel, hogy tetszik önnek a város?

Többször jártam már Debrecenben, körülbelül 5–6 alkalommal voltam itt a helyszín-kiválasztási folyamat részeként.

Nagyon nagy benyomást tett rám a város, annak jövőképe, a növekedésre vonatkozó tervei és az a rugalmasság, amellyel az üzleti élet iránt viseltetik.”

Megfogott az itteni élénk üzleti és kulturális élet is, amely nyilván nekem is nagyon fontos lesz, hiszen én is itt fogok majd dolgozni.

Lukas Juranek | Fotó: Continental

Mikor költözik Debrecenbe, s van-e már esetleg kedvenc helye, amit kinézett magának?

A tervek szerint 2018-as üzleti év végén fogok Debrecenbe költözni. Igazából közelebbről még nem tudom, hogy hova, úgyhogy ebben a kiválasztásban is számítok majd az itteni kollégák tanácsaira, segítségére.

Melyek az eddigi pályafutása fontosabb állomásai?

A Continentalhoz 2002-ben csatlakoztam. Minőségirányítási és termelésirányítási területeken dolgoztam a kezdetekben. Öt évvel ezelőtt kerültem át arra a területre, amelyben az új gyárak kiválasztásával és bevezetésével foglalkozom. Idén pedig megkaptam feladatként a debreceni gyár létrehozását, beindítását és igazgatóként a vezetését.

A magánéletemről annyit mondanék, hogy nős vagyok, és van egy nyolcéves, nagyon szép kislányom.

Milyen vezetőnek tartja magát, és mit vár el a leendő kollégát részéről?

A Continental egy nyitott vállalati kultúrát képvisel, amely inspirálja a munkavállalóinkat arra, hogy hozzájáruljanak a közös sikerekhez. A debreceni csapat is ebbe a vállalati kultúrába fog beilleszkedni. Elsősorban az emberekre fogunk építeni, amelynek során inspirálni kívánjuk őket, és egyszer­smind arra bátorítani, hogy az ötleteikkel járuljanak hozzá a vállalat sikeréhez.

Melyek azok a szempontok, amelyek latba estek a helyszín kiválasztásakor Debrecen mellett?

Egyértelműen az emberek voltak a legfontosabb szempont! Ez volt a kulcsüzenete a keresési folyamatnak is, hogy kiváló munkaerővel, kiváló munkatárasakkal tudjunk majd együtt dolgozni. Tehetségeket kívánunk idevonzani a tágabb régióból is, tehát egyértelműen ez volt a legfontosabb szempontunk.

Lukas Juranek | Fotó: Continental

Mikor kezdődhet a debreceni gyárépítés, és a termelés?

Az építkezést várhatóan a 2018-as év második negyedévében kezdjük meg, hamarosan tehát megtörténik az első kapavágás. Maga az új gyárépület 2019 harmadik negyedévére fog elkészülni, ezt követően telepítik a berendezéseket, a termelés beindítása pedig 2020 harmadik negyedévére várható.

Mikor kezdődik a toborzás, a szakemberek képzése, és milyen szempontok alapján választják ki őket?

A toborzás tulajdonképpen gyakorlatilag már tart. Széles körben fogunk keresni munkatársakat – gépkezelőtől a mérnökökön át a menedzsmentszintig.”

A képzésük a szervezeten belüli kompetencia-központokban történik majd. Már most jelenleg is keresünk mérnöki és menedzsment-pozíciókra szakembereket. A kínálat a continental-jobs.com címen is megtekinthető.

Mit adhat Debrecennek és a térségnek a gyár itteni működése?

Technológiai vállalatként új technológiákat fogunk hozni és meghonosítani a városban. Új kompetenciákat fogunk elvárni, és szoros együttműködésben leszünk az egyetemmel és a szakképző intézményekkel. Tehát ilyen módon a vállalat oktatásra gyakorolt hatása is jelentős lesz. Ugyanakkor a Continental a társadalmi felelősségvállalásban is élen jár, és egyértelműen érezhető lesz a hatásuk a helyi életre. Láthatóak akarunk lenni, az a célunk, hogy jelen legyünk a város életében.


[related-post post_id="3775076"]

[related-post post_id="3773767"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!