Gazdaság

2018.02.02. 08:22

Bemutatták a közös eredményeket

Nyíradony - 2018 év végéig 1300 milliárd forintot fizetnek ki agrártámogatásokban.

Nyíradony - 2018 év végéig 1300 milliárd forintot fizetnek ki agrártámogatásokban.

Az állami földekért felelős államtitkár, dr. Bitay Márton Örs és Tasó László országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség államtitkára tartott gazdafórumot a nyíradonyi polgármesteri hivatal dísztermében csütörtök délután.

Hajdú-Bihar 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője, Tasó László a fórum előtti sajtótájékoztatón elmondta, Európában a legtöbb támogatás Magyarországon szerezhető a mezőgazdaságban tevékenykedők számára. Méltatta a magyar agráriumot, mondván, Magyarországnak van az egyik legerősebb mezőgazdasága a kontinensen.

Számos helyszínen lesz még

Az országjáró fórumsorozat arra hivatott, hogy bemutassák azokat az eredményeket, melyet a magyar gazdák értek el a mezőgazdaságban Magyarország kormánya segítségével. Bitay Márton beszélt arról is, hogy az agrárium exponenciálisan növekvő pályán van, valamint, hogy igyekeznek elérni, hogy csak minőségi élelmiszerek érkezzenek Magyarországra. Az állami földekért felelős államtitkár közölte: 2018 év végéig 1300 milliárd forintot fizetnek ki agrártámogatásokban.

Fotó: Tulipán Csilla

A későbbiekben az ország számos helyszínén terveznek találkozást gazdákkal. Bemutatják azokat a sikeres munkákat, melyet a gazdák a kormánnyal együtt vittek véghez, s ha az érdeklődőknek a jövővel kapcsolatban vannak kérdéseik, azokra is igyekeznek választ adni.

HBN–TCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!