Gazdaság

2014.04.06. 18:04

Érződik a szegénység

Berettyóújfalu, Körösszakál - A nemzeti dohányboltos szerint fizetésnapok környékén fut fel a forgalom.

Berettyóújfalu, Körösszakál - A nemzeti dohányboltos szerint fizetésnapok környékén fut fel a forgalom.Dohányboltos, bakter, autóbuszvezető, kocsmáros és benzinkutas – néhányan azok közül, akiknek (választás ide vagy oda) vasárnap is dolgozniuk kellett. Meg persze ide sorolandók a különböző szolgálatok (rendőrség, katasztrófavédelem, mentők) munkatársai, akik azonban valamennyien lehetőséget kaptak arra, hogy leadhassák a voksukat.

Csak a főnök!

Berettyóújfaluban a buszvezető és a bakter is azzal hárította el érdeklődésünket, hogy „csak a főnökség nyilatkozhat”, néhány kilométerrel odébb a dohányboltos azonban saját jogon beszélt.

– A gyereket a feleségem felkíséri a háromnegyed kettes buszhoz, én kettőkor bezárom a boltot és megyünk választani – utalt az előttük álló néhány óra programjára a körösszakáli Kindle István, akivel a felesége dohányboltjában futottunk össze. A vasárnapi nyitvatartásról annyit mondott, hogy szinte fölösleges, hiszen úgyis csak fizetésnap környékén erős a forgalom.

Galajda Károly berettyóújfalusi benzinkutas előbb vasárnap kora reggel leadta a voksát a debreceni lakhelye szerint választókörben, majd pedig overálba bújt és irány a hétvégi műszak…

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!