Gazdaság

2014.02.17. 11:16

Indulás nyugatra?

<strong>A Dunántúl és Budapest jelenti a húzóerőt a munkaerőpiac tekintetében 2014 elején is. A statisztikai adatok szerint az ország keleti részén élőknek jelent különösen nagy nehézséget az álláskeresés. Lehet javítani a helyzeten? Hogyan lehet kitörni a munkanélküliségből?</strong>

A Dunántúl és Budapest jelenti a húzóerőt a munkaerőpiac tekintetében 2014 elején is. A statisztikai adatok szerint az ország keleti részén élőknek jelent különösen nagy nehézséget az álláskeresés. Lehet javítani a helyzeten? Hogyan lehet kitörni a munkanélküliségből?

Csongrád megyében kétszer annyian keresnek munkát, mint ahányan munkavállalók. Az adatok szerint a legtöbb pályakezdő fiatalt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében regisztrálták. Milyen lehetőségei lehetnek azoknak, akik az otthonuk elhagyása mellett döntenek? Felmérések szerint a nyugati országrészben legalább annyi állás van, mint amennyi álláskereső! Hol érdemes tájékozódni az elhelyezkedéssel kapcsolatban? Megéri-e külföldre költözni? Milyen elvárásai vannak például a győri telephelyű AUDI Hungária Kft-nek vagy a Tata Consultancy Services-nek?

HVG Állásbörze - a regionális különbségek áthidalásáért

A régiók közötti különbség áthidalásában segíthet a 2014. február 26-27-én Budapesten megrendezésre kerülő HVG Állásbörze. Az országos, intézményektől független karrierváráson 140+ cég 5000+ állás- és képzési ajánlatával várja az aktív álláskeresőket és a (tovább)képzések iránt érdeklődőket. A látogatók személyesen tehetik fel kérdéseiket a cégeknek, tájékozódhatnak a karrierlehetőségekkel kapcsolatban.

Változatos szakmai kínálat

Az állásbörzén a konkrét állásajánlatok mellett karrierépítést támogató előadásokkal, személyre szóló tanácsadásokkal és számos képzéssel várják az érdeklődőket. Ha a HVG Állásbörzén belül ellátogatnak a Mobility Fair „mini-rendezvényre", ott minden szükséges információt megkaphatnak a külföldi lehetőségekről is.

Vasúti utazási kedvezmény a börze látogatóinak!

Vásárolj 50%-os alkalmi menettérti vonatjegyet a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén bármely állomástól Budapest-Keleti, Nyugati, és Déli pályaudvarokra 2. kocsiosztályra! Ezt az állásbörze helyszínén, a MÁV Csoport A16-os standján pecsételtesd le – így válhatsz jogosulttá az ingyenes hazaútra. Az utazás legkorábban a rendezvény első napját megelőző napon, 2014. február 25–én 00:00 órától kezdhető meg, és a visszautazást legkésőbb a rendezvény utolsó napját követő napon, 2014. február 28-án 24:00 óráig be kell fejezni.

A regisztrált munkanélkülieknek leigazolják a rendezvényen való részvételt!

Regisztrálj és gyere el!

Bővebb információ: www.hvgallasborze.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!