Helyi közélet

2013.09.18. 15:27

Gazdasági élénkülés? Talán valami.

Hajdú-Bihar - Hajdú-bihari vállalatvezetők érzik, hogy a gazdaságban megmozdult valami, de, hogy pontosan mi...

Hajdú-Bihar - Hajdú-bihari vállalatvezetők érzik, hogy a gazdaságban megmozdult valami, de, hogy pontosan mi...

Miközben a híradásokban napi szinten lehet olvasni, hallani a nemzeti össztermék örvendetes növekedéséről, az évtizedes rekordokat döntő alacsony inflációról, a mind több foglalkoztatottról és a mind kevesebb állástalanról, arra voltunk kíváncsiak, hogy ez a "kincstári optimizmus" vajon eljutott-e már a vállalatok, a vállalkozások szintjére is. A Napló által megkérdezett cégvezetők többnyire úgy érzik, hogy a gazdaságban megmozdult valami, de, hogy pontosan mi, azt maguk sem tudják megfogalmazni...

Több lábon állva

Boros József, a leggazdagabb hajdú-bihariként számontartott vállalkozó érdekeltségei több lábon állnak, talán a tulajdonos optimizmusa is ebből eredeztethető.

- Az általam jól ismert területek mindegyikén érezhető valamiféle élénkülés. Az iroda- és ingatlanpiacon megélénkült a kereslet, a szálloda- és a vendéglátóiparban pedig növekszik a vendégszám. Szerintem nagy húzás volt a jegybank részéről a 2,5 százalékos növekedési hitel, ami sok vállalkozó hétköznapjait kiszámíthatóbbá tette - fogalmazott a merész húzásairól ismert üzletember.

Novotni István, a HAJDU Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre úgy fogalmazott, hogy ők a belföldi piacon egyáltalán nem éreznek élénkülést, sőt, még a szinten maradáshoz is az kell, hogy folyamatosan bővítsék a termékeik palettáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában