jó például szolgálnak

2019.09.05. 08:12

Idén is díjazta legjobbjait Hajdúszoboszló városa

Huszonketten vehettek át elismerést a város napján.

Fotó: Tibai Irma

A hajdúk letelepítésének évfordulóján hagyomány, hogy civil javaslatok alapján városi kitüntetésben részesíti Hajdúszoboszló önkormányzata azokat a felnőtteket és diákokat, akik az életükben vagy annak egy szakaszában többet tettek az átlagosnál, maradandót alkottak, egyéni teljesítménnyel bizonyítottak. Idén szeptember 2-án tartották az ünnepi közgyűlést, amelyen Sóvágó László polgármestertől nyolcan vettek át szakmai díjakat, tizennégy általános és középiskolai tanuló pedig megkapta iskolája javaslata alapján a „Hajdúszoboszló Kiváló Tanulója” címet.

Díjak és díjazottak

  • Kovács Máté Díj Hajdúszoboszló Város Közszolgálatáért dr. Kiss György Tibornak, a Hajdúszoboszlói Városi Bíróság nyugalmazott elnökének. Bírói pályája 1968-ban indult Polgáron, két évvel később a Debreceni-, majd négy év múlva a Püspökladányi Városi Bíróság elnökének nevezték ki – olvasható a Debreceni Törvényszék honlapján. A Hajdúszoboszlói Városi Bíróság megszervezésére 1990-ben kapott felkérést, így elősegítve azt, hogy a helyi emberek egyszerűbben juthassanak a jogszolgáltatáshoz. Dr. Kiss György Tibor 16 évig – nyugdíjba vonulásáig – volt a Hajdúszoboszlói Városi Bíróság elnöke. (Távollétében az elismerést dr. Móroczné dr. Simon Angéla, a helyi járásbíróság elnöke vette át),
  • Gönczy Pál Díj Hajdúszoboszló Város Pedagógiájáért Deliné Tarcsai Mária nyugalmazott gimnáziumi tanárnak.
  • Szép Ernő Díj Hajdúszoboszló Város Kultúrájáért Túri Borbálának (könyvtáros, kulturális közéleti szereplő).
  • Kenézy Gyula Díj Hajdúszoboszló Város Egészségügyéért: Csőke Lászlóné Katika körzeti ápolónő.
  • Pávai Vajna Ferenc Díj Hajdúszoboszló Város Idegenforgalmáért: ifj. Pinczés Károly vendéglátóüzlet-vezető, tulajdonos.
  • Hüse Károly Díj Hajdúszoboszló Város Sportjáért: Bogádi Imre nyugalmazott testnevelő tanár, sportszervező.
  • Hüse Károly Díj Hajdúszoboszló Város Sportjáért: Szücs János volt általános iskolai tanár, „UEFA A Diploma” minősítésű edző.
  • Tessedik Sámuel Díj Hajdúszoboszló Város Mezőgazdaságáért és Környezetvédelméért: Fedics Alfonz nyugdíjas agrármérnök, központi körzet termelési igazgató.
  • Fotó: Tibai Irma

    „Hajdúszoboszló Kiváló Tanulója” elismerésben részesültek: a Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából Jeges Barbara és Karika Imre. A Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából Laskai Szilveszter Milán és Somogyi Panna. A Bárdos Lajos Általános Iskolából Balaskó Noémi és Kovács Máté. A Pávai Vajna Ferenc Általános Iskolából Jelenszky Fanni és Szilveszter Csenge. A Hőgyes Endre Gimnáziumból Kölcsei Viktória és Szoboszlai György Balázs. A BSZC Közgazdasági Szakgimnáziumából Gajdos Zsuzsanna és Kocsis Kamilla. A BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából Ádám Dzsenifer és Mile Bianka.

    Tibai Irma

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában