KKV-k a debreceni műszaki képzésben

Debrecen - Hazai villamosipari és energetikai kkv-kkal írt alá együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem (DE).

Debrecen - Hazai villamosipari és energetikai kkv-kkal írt alá együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem (DE).

A szerződés az egyetem és az Infoware Zrt., valamint a Trigon Electronica Fejlesztő és Szolgáltató Kft. között jött létre. Pintér Ákos, a DE általános rektorhelyettese beszédében kiemelte, milyen jó a kapcsolata az egyetemnek különböző cégekkel és vállalatokkal, majd az együttműködés tartalmáról számolt be.

– Az egyetem büszke az ipari partnereire, az utóbbi hónapokban több multinacionális vállalattal is sikerült a szerződéskötés, gondolok itt a Continentalra vagy a BMW-re. Az egyetemnek kötelessége nemcsak multinacionális cégekkel, hanem hazai, magyarországi kkv-kkal is együttműködni. A megállapodás lényeges része a tudástranszfernek és az innováció fejlesztésének. A kölcsönös előny az alapja annak, hogy együtt tudjunk működni a cégekkel és kkv-kkal – fogalmazott Pintér Ákos.

Nélkülözhetetlen

Simonyi Sándor, a Trigon Electronica Fejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője szintén kifejtette gondolatait. – A Trigon Electronika vállalat 25 évvel ezelőtt alakult, és kifejezetten jármű-elektronikai rendszerek fejlesztésére és kutatására fekteti a hangsúlyt. A gyökerek a járműiparba vezetnek vissza, a meglévő kompetenciát egy kisvállalat nem tudja egyedül működtetni, tehát nagyvállalatokkal és egyetemekkel kell együttműködnie. Ezért a vállalatom virtuális tudásközpontként működik, ami azt jelenti, hogy a mindennapi működésében helye van az egyetemi és ipari kapcsolatoknak. Ez a tapasztalat erősödik a társulással, hisz az egyetem műszaki képzésének egyik lába éppen a járműipart érinti. Így lehetőségünk van együttműködni az egyetem fejlesztő- és kutatótevékenységében, nem felejtve azt, hogy megkapjuk mindazt a pluszt, amire egy kisvállalatnak szüksége van ahhoz, hogy ki tudjon teljesedni – zárta beszédét Simonyi Sándor.

GyT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!