A Nyíregyházi Főiskola az egyik legnépszerűbb

<p>Nyíregyháza - A felvételizők számát tekintve a vidéki főiskolák között a harmadik a nyíregyházi intézmény: az összes jelentkezőnek mintegy öt százaléka, 4709 fiatal szeretne itt tanulni.</p>

Mint azt Hiller István oktatási és kulturális miniszter bejelentette, az idén 96 302 fiatal jelentkezett az ország felsőoktatási intézményeibe.

– A Nyíregyházi Főiskola az idén is a legnépszerűbbek között van, tudtuk meg dr. Kovács Zoltán oktatási rektor helyettestől: az összes jelentkezőnek mintegy öt százaléka, 4709 fiatal szeretne itt tanulni. Az összes felsőoktatási intézményt tekintve a 18., a vidéki főiskolák között a harmadik ezzel a számmal a nyíregyházi intézmény. Az első helyen 1984-en jelölték meg a Nyíregyházi Főiskolát, ez az összes intézmény között a 16. helyet jelenti, a vidéki főiskolák között a második helyen áll Nyíregyháza.

A legnépszerűbb a társadalomtudományi képzési terület, ez három kart érint. A legnépszerűbb a bölcsész karon a történelem szak, a gazdasági és társadalomtudományi karon a gazdálkodási, a pedagógusképző karon a szociálpedagógia, a műszaki karon a gépészmérnöki, a természettudományi karon a programtervező informatikus szak. Tanári mesterszakra 68-an jelentkeztek. Az összes jelentkező kétharmada nappali, egyharmada levelező tagozaton szeretné tanulmányait elkezdeni. Átlagosan minden jelentkező duplán jelölte meg a Nyíregyházi Főiskolát, összesen 9038 jelentkezés érkezett.

Kapcsolódó cikkek:

Új internetes újság főiskolásoknak

Bár április elsején indul útjára új főiskolai aloldalunk, nem áprilisi tréfáról van szó. A http://foiskola.szon.hu egy rendszeresen megújuló, friss, érdekes internetes újság, ahol beszámolunk a Campus minden rezdüléséről!

A magyar felsőoktatás múltja, jelene és jövője
Március 4-én dr. Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára részletes beszámolóban ismertette a Nyíregyházi Főiskola közel 200 érdeklődő polgára számára a felsőoktatást érintő aktuális kérdéseket.

Más választás
Volt, aki félretette a diákhitelt, szép összeget halmozott fel, de kérelmét visszautasították, mikor lakást akart venni, mondván nem lehet hitelt hitelre halmozni. Juhári Andrea jegyzete.

"Csak akkor vedd föl, ha muszáj!" - Diákhitel
Az interneten arra figyelmeztetik egymást a fiatalok, hogy csak akkor vegyenek föl diákhitelt, ha nagyon muszáj. "Húzz bele inkább, hogy kiválthasd ösztöndíjjal!"   Ki veheti föl a diákhitelt?

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!