Helyi közélet

2014.09.23. 16:14

Nem adták meg az elsőbbséget, vádat emelnek a két nő ellen

Hajdúszoboszló, Berettyóújfalu - Bíróság elé állítást javasolnak a rendőrök azok ellen a járművezetők ellen, akik közúti baleset gondatlan okozásával megalapozottan gyanúsíthatók.

Hajdúszoboszló, Berettyóújfalu - Bíróság elé állítást javasolnak a rendőrök azok ellen a járművezetők ellen, akik közúti baleset gondatlan okozásával megalapozottan gyanúsíthatók.A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság 2014. szeptember 18-án bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a nyomozást egy hajdúszoboszlói lakossal szemben. A megalapozott gyanú szerint 2014. július 6-án 12 óra körül egy nő az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Hajdúszoboszló belterületén, az Árpád utcán a Keleti utca felől a Hőforrás utca irányába. A járművezető a Hőforrás utca és Árpád utca kereszteződésénél a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” közúti közlekedési jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról, egyenesen közlekedő 57 éves segédmotor-kerékpárosnak, akivel emiatt összeütközött.

A baleset következtében a segédmotor-kerékpárral közlekedő férfi elesett és megsérült. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a gépjármű 32 éves sofőrjét, aki beismerő vallomást tett.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult 2014. szeptember 19-én az a nyomozás is, amelyet a berettyóújfalui rendőrök folytattak egy helyi lakossal szemben szintén közúti baleset gondatlan okozása miatt.

Az adatok szerint egy 31 éves berettyóújfalui nő 2014. augusztus 21-én 9 óra körül az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Berettyóújfalu belterületén, a Lehel utcán a 47. számú főút felől a Madách utca irányába. Haladása közben a jármű vezetője a Lehel utca és Madách utca kereszteződésénél kihelyezett elsőbbségadási jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta és nem biztosított elsőbbséget a neki balról közlekedő kerékpárosnak, akivel összeütközött.

A biciklivel közlekedő 55 éves nő elesett és megsérült. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a terheltet, aki beismerő vallomást tett.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a nyomozás befejezését követően az ügyben keletkezett iratokat továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában