Labdarúgás

2022.12.05. 13:00

Southgate: „Nem akarok nyomást helyezni Sterlingre”

Az angolok szövetségi kapitánya szerint a családnak kell az elsőnek lenni.

Forrás: AFP

Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem tudja, hogy Raheem Sterling visszatér-e a világbajnokságon negyeddöntőbe jutott csapathoz. A támadó azért hagyta el a keretet, mert fegyveresek betörtek angliai otthonába, miközben élettársa és gyerekei otthon voltak – írta az m4sport.hu. 

Raheem Sterling nem volt tagja a Szenegál elleni nyolcaddöntős keretnek a katari világbajnokságon. Az első közlés szerint családi okok miatt hagyta ki a végül 3–0-ra megnyert meccset, később kiderült, hogy hazautazott, mivel fegyveresek törtek be a házukba, miközben a családja otthon tartózkodott. 

Sterling mindenképpen szeretett volna hazautazni, ebben Gareth Southgate szövetségi kapitány, az angol labdarúgó-szövetség és a többi csapattag is támogatta. Azt egyelőre nem tudni, hogy a vb-n egygólos csatár visszatér-e Katarba. 

„Tényleg nem tudom, ez egy olyan helyzet, amelyben időre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza, nem akarok nyomást helyezni rá – válaszolta Southgate arra a kérdésre, hogy a szélső csatlakozik-e újra az angol válogatotthoz. – Néha nem a futball a legfontosabb, a családnak kell az elsőnek lenni” – tette hozzá. 

Anglia szombaton közép-európai idő szerint 20 órától Franciaországgal találkozik a negyeddöntőben. Sterling az Irán és az Egyesült Államok elleni csoportmeccsen kezdő volt, előbbin gólt is szerzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!