Foci VB 2014

2014.06.13. 13:09

Marcelo: "A közönség segített"

Hetekkel a VB előtt a brazil válogatott minden tagján a nyugalom látszott. Tudják, felkészültek és ha melléjük áll egy stadionnyi szurkolótábor, akkor simán nyernek.

Hetekkel a VB előtt a brazil válogatott minden tagján a nyugalom látszott. Tudják, felkészültek és ha melléjük áll egy stadionnyi szurkolótábor, akkor simán nyernek.

Nem kis nyomás a foci VB nyitómeccsén játszani, a brazil válogatott mégis képes volt rendezni sorait. Mindezt úgy, hogy Marcelo a mérkőzés 11. percében egy öngóllal nyitott. Persze a dolog nem volt szándékos, egyszerűen csak rosszkor volt rossz helyen és róla pattant be a labda. Azért is érintette ez rosszul a brazil játékost, mert válogatottja még sohasem rúgott öngólt a világbajnokságok történetében. Tovább tetézte a szituációt, hogy a mérkőzést Sao Paulo-ban játszották, ahol köztudott, hogy nem könnyű lenyűgözni a szurkolókat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a második félidő már rég elkezdődött, amikor ők még békésen sörért álltak sorba vagy a WC-n könnyítettek magukon.

Marcelo így nyilatkozott az esetről: Az első dolog, ami átfutott az agyamon, hogy nyugodtnak kell maradnom és ne rontsam tovább a csapatom helyzetét. Ha lesütött fejjel játszottam volna tovább, akkor az mindenkinek csak megnehezítette volna a dolgát."

Ez a kimért magatartás bebizonyította, hogy Marcelo felnőtt a feladathoz, méltóképpen képviseli hazáját a világversenyen. A szurkolók is rengeteget segítettek a csapaton, folyamatosan éltették kedvenceiket. Marcelo így folytatta: "A szurkolók végig mellettem álltak, a nevemet skandálták miután összejött az öngól. A csapattársak is mind odajöttek és segítettek kitisztítani a gondolataimat. Azonnal vissza tudtam állni a játékba."

Neymar így emlékezett vissza a nyitómérkőzésre: "Nagyon örültem annak, ahogy a csapat reagált a történtekre és hogy megőröztük a hidegvérünket, így megfelelően tudtunk válaszolni a szituációra." A gólok kapcsán pedig ezt mondta: "A labda épphogy átment a gólvonalon mindkét gólomnál, de ettől még számítanak. Azt láttam, hogy a hálóban van, és csak az számít."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!