Helyi közélet

2013.06.21. 14:25

Csobbanjunk egy jó nagyot!

Hajdú-Bihar - A kánikula és a nyári vakáció hatása együttesen jelentkezik a strandfürdőkben.

Hajdú-Bihar - A kánikula és a nyári vakáció hatása együttesen jelentkezik a strandfürdőkben.

Két hete még arról írtunk, hogy a hideg, esős kora nyári időben alig néhány ember lézeng a kisebb hajdú-bihari strandokon, azóta azonban nagyot változott a világ. Nap nap után dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok, vége a tanévnek, a strandüzemeltetők pedig dörzsölgethetik a tenyerüket...

Üdítően hangzik

Földesen például a legutóbbi beszélgetésünkkor hétköznap még csupán négy-öt törzsvendég áztatta magát a medencében, ehhez képest az elmúlt hétvége 140-150 fős forgalma üdítően hangzik. Kakucsi Ferenc fürdővezető azt mondja, hogy bár már nem kell iskolába járni, a gyerekekre azért még nem tört rá a nagy szabadság (osztják a bizonyítványt, ballagások vannak), ezért a fiatalok rohamára csak ezt követően számítanak. A szakember tapasztalatai szerint egyébként náluk is érezhető, hogy egyre több családot sújt a pénztelenség. - Egyre többen érkeznek 17 óra után, amikor féláron tudnak megmártózni - fogalmazott.

Polgáron is csapnivalóan indult az idei szezon, de a jó idő azért vendégcsalogató. Most ott tartanak, hogy hétköznap olyan 300, hét végén pedig kétszer ennyi látogatójuk van, ez a szám azonban folyamatosan nő. Mészáros László fürdővezető szerint két tényező (a jó idő és a vakáció) szerencsés egybeeséséről van szó.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában