Helyi közélet

2012.08.26. 14:08

Mutasd a konyhaszekrényed, megmondom ki vagy!

Debrecen - Erik Klein Wolternik szerint e tárgyak "portréja" maga a valóság, annak a legtermészetesebb módján.

Debrecen - Erik Klein Wolternik szerint e tárgyak "portréja" maga a valóság, annak a legtermészetesebb módján.Míg sokan mind mívesebb vagy épp trendibb ajtók mögé igyekeznek rejteni fiókjaik, szekrényeik tartalmát, addig Erik Klein Wolternik úgy gondolta ideje a világ szeme elé tárni a "rejtekekben" megbúvó tárgyakat. Talán sokan gondolják, hogy érdektelen egy szekrény teljes belső tartalmának a fotója, ám az ötletgazda épp az ellenkezőjében hisz. Szerinte e tárgyak "portréja" maga a valóság, annak a legtermészetesebb módján. Hogy ezt bizonyítsa létrehozta a "konyha portrékat", melyekkel a főzésre szolgáló helyiség szekrényeit "díszíti". Az ötlet pedig, mint minden újítás, máris követőkre talált.

Erik Klein Wolternik azonban még tovább gondolta az ötletet, s így született meg a multikulturalitás metafórája, a konyhaszerkények képeit bemutató képek, melyek jó példái arra milyen különbség van egy kisgyermekes család polcai és például egyetemista lányok – patyolattisztának képzelt – konyhája között. Ha kedvet kapott, az ötletet Ön is megvalósíthatja, csak némi kreativitásra, időre és egy olyan nyomdatechnikával rendelkező cégre van hozzá szükség, ami a digitális képeket matricára képes nyomni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában