Helyi közélet

2019.03.12. 16:22

Időjárás-jelentés - 2019. március 12.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Délnyugat-Európa felől anticiklon nyúlik be a kontinens középső tájai fölé. A magasnyomástól északnyugatra, északkeletre és délkeletre is egy-egy ciklon örvénylik, változékony, szeles, gyakran csapadékos időjárást okozva. Oroszországban többfelé havazik, Skandináviában hózáporok alakulnak ki. Utóbbi területen napközben is több fokkal fagypont alatt marad a hőmérséklet. Európában másutt általában eső, záporeső, helyenként zivatar fordul elő, a kora délutáni órákra a mediterrán térségben jórészt 15 és 22 fok közé melegszik fel a levegő. Közép- és Nyugat-Európában többnyire 6 és 12 fok között maximum-hőmérséklet a jellemző. A Kárpát-medence fölé kezdetben száraz, szerdán már nedvesebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Kedden gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, néhol futó zápor előfordulhat, majd estére nagyrészt kiderül az ég. Éjszaka északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, hajnaltájt a Kisalföld térségében meg is vastagszik a felhőtakaró. Szerdán délelőtt az Alföldön még lehet - egyre szűrtebb - napsütés, majd arrafelé is megvastagszik a felhőzet. Az ország északi felén többfelé várható eső, záporeső, legnagyobb eséllyel a Dunántúl északi részén. Az Északi-középhegység térségében havas eső, hó is eshet. Délebbre jóval kisebb a csapadék kialakulásának esélye, délkeleten nem is valószínű. Kedden az északi, északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, majd éjszaka a szél fordul, napközben délnyugati irányból nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között alakul, északnyugaton várható az enyhébb idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 5 és 12 fok között valószínű, délen lesz a melegebb.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában