Fával vágta fejbe saját anyját, aki később meghalt

Akt.:
Fával vágta fejbe saját anyját, aki később meghalt
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – Az első fokon kiszabott 3 év börtönbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás időtartamát 5-5 évre megváltoztatva szigorította a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa annak a nőnek a büntetését, aki anyját többször megütötte; aki pedig később meghalt.

A hétfőn kihirdetett másodfokú ítélet jogerős, a vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott, F. K. B. és édesanyja, F. F.-né sértett Debrecen közelében egy elhanyagolt tanyaépületben laktak. Segélyből éltek és napi rendszerességgel komoly mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Ilyenkor veszekedtek, ami rendre tettlegességig fajult.

Akácfaággal ütöttek

2012 novemberében is már korán elkezdték az italozást. Szóváltásba keveredtek, a sértett egy akácfaággal a vádlottat a halántéka felőli oldalon megütötte. F. K. B. ittas indulata fokozódott és a sértettet pofon vágta; az idősebb nő megtántorodott és a fejét a ház falába verte. A vádlott ekkor felvette az akácfaágat és a fejtetőn nagy erővel megütötte a sértettet. Ezt követően magára hagyta édesanyját. Később közösen fát hordtak be, azonban a sértett megszédült és a lakás kövezetén elvágódott. Az asszony fájdalomcsillapítót vett be, fájdalomra nem panaszkodott. A vádlott elment a féltestvéréhez.

Másnap, amikor hazament, édesanyját nem találta otthon, keresésére indult, de nem járt eredménnyel, így bejelentette anyja eltűnését a rendőrségre. A rendőrök két nap múlva találta meg az asszony holttestét a lakásuktól kb. 1500 méterre az út melletti földterületen. A sértett fejsérülései és a halála között közvetlen ok-okozati összefüggést állapítottak meg a szakértők — áll a bíróság indoklásában.

HBN