„Fantom földesurak?”

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Debrecen, Tiszafüred – A nyertesek állítólagos lakcímén csak romos állapotú lakóházakat találtunk.

Miközben a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság haszonbérleti pályázatain nyertes gazdák (köztük jóhéhány hajdú-bihari gazdálkodó is) Tiszafürednél, a 33-as főút Debrecen felé vezető szakaszán tartottak hétfőn szimpátiatüntetést, a vesztesek olyan romos lakóházakra hívták fel a Napló figyelmét, amelyekbe csak azért jelentkeztek be messziről jött emberek, hogy „helyben lakó gazdaként” pályázzanak nemzeti parki területekre.

Derecskén például egy Csokonai utcai, míg Furtán egy Sáros utcai házat ajánlottak a figyelmünkbe, melyekről (miután felkerestük a megadott címeket) kiderült, hogy az egyikben albérlő, a másikban pedig senki nem lakik. Informátoraink szerint a Csokonai utcai romos épületbe egy hölgy jelentkezett be, akit senki nem ismer, viszont két legelőterületet is elnyert. Az ott lakó albérlő azonban tagadta, hogy ismerné az illetőt, miként azon is csak jót derült, hogy ő egy „fantom földesúr” lenne. Miközben mi a megyében oknyomoztunk, Tiszafürednél a tünetők kifeszítettek egy molinót, a következő szöveggel: Elég volt a szocialisták hangulatkeltéséből a Hortobágyon!

HBN-PA


Haszonbérlet: egyszer hopp…
Hajdú-Bihar – A derecskei Szabó Lajosék a menyasszonytánc-pénzből vették az első juhokat.


Még vizsgálják Hortobágy ügyét
Derecske – A petíciót átvette a vidékfejlesztési miniszter, de a válaszokra a vizsgálat végéig várni kell.


Őszig vizsgálják a hortobágyi legelőket
Folyamatban van a vizsgálat várjuk meg végét, szeptemberig maradhatnak — ennyit mondott Fazekas Sándor annak a pórul járt horotobágyi gazdának, aki petíciót nyújtott át a derecskei disznótor rendezvény fővédnökeként megyénkbe látogató vidékfejlesztési miniszternek.